Change of Plan. Omdat, Omdat, Omdat.

(zing mee op de wijs van Quizás, quizás, quizás)

Laatst keek ik In The Mood For Love weer eens terug, prachtfilm van Wong Kar-Wai, en sindsdien heb ik het nummer dat door de hele film heen te horen is, Quizás, als wekelijkse oorwurm. Hier de ware lyrics, kan je meezingen:

Wat dit met de Gratis Tekeningen te maken heeft? Misschien iets, misschien niets, en daar is meteen de relatie met het nummer 🙂
Ik vond het (nog niet) afgelopen jaar erg leuk, de vele tekeningen die ik met liefde maakte, en weggaf. De vele lieve woorden die ik van jullie ontving, en hier en daar wat geld :-). En foto’s! Van mooie lijstjes om mijn tekeningen, en zelfs 1 van een lieve mevrouw die een tekening had gevonden in een buurtboekenkastje.
Zodat ik het kon volhouden, en misschien, misschien, misschien iets van vertrouwen terug kreeg in de mensheid. Hoewel het nog niet geheel hersteld is. Of dat ooit gaat gebeuren? Quizás, quizás, quizás. De overmaat aan hufterigheid in de wereld maakt dat ik niet echt voluit blij kan zijn, en door gebeurtenissen in een niet zo ver verleden vertrouw ik niemand meer zo 1,2,3. En misschien zelfs ook nog niet bij 4,5,6. Het enige dat ik kan doen is mijn best. En soms lukt dat, en soms ook niet.

Ik merk wel, dat het concept ‘gratis’ een vreemde is, daar schreef ik eerder al over. Mensen hebben er blijkbaar toch moeite mee, om iets gratis te krijgen of te vragen. Juist daarom had ik het steeds over ‘bestellen’ in de hoop dat iedereen daar in zou trappen, en gewoon zou bestellen. Maar dat mislukte een beetje; vooral had ik gehoopt dat mijn buurtgenoten zouden gaan bestellen, maar juist daar vond ik weinig weerklank, ondanks een berichtje in de buurtnieuwsbrief (met dank aan gebiedsmakelaar Machtelt Kooijman!).
Mede dankzij de behulpzaamheid van de mensen van buurthuis De Meeuw en sociëteit Sexyland én het bestaan van het fenomeen buurtboekenkast, gingen er tot nu toe toch maar liefst ruim 170 199 naar een nieuw huis. HOERA!

Change of plan

Het hele gebeuren begon op 15 december 2020, en dus ga ik per 15 december 2021 gedeeltelijk stoppen met het project. Tot en met de 15e kan iedereen nog een gratis dan wel betaalde tekening bestellen via deze site, en op beide locaties vul ik ze tot die datum ook nog aan.
Ná de 15e december stopt het voor buurthuis De Meeuw.
Voor Sexyland blijf ik echter na 15-12 wél nieuwe tekeningen maken en deze worden dan ook gewoon na 15 december iedere week weer bijgevuld in de kluisjes.
De oudere tekeningen (ik begin daar nu al mee, want het is veel werk) ga ik verwerken in stripboekjes, het wordt heel tof! Af en toe zal ik ipv een tekening een boekje droppen in één van de Takeaway kluisjes in Sexyland (na 15-12 dus).

Ook ben ik bezig met een ander plan, waarover later meer.