VKBlog: De Bouwpakket Challenge

Momenteel teken ik veel, voor mijn gratistekening.nl project. Waarbij mijn inspiratieniveau nogal kan wisselen, wat op zich weer interessant is, want het levert veel verschillende tekeningen op, die ook door heel verschillende mensen worden uitgekozen.

Om voor mezelf genoeg afwisseling te hebben, doe ik soms een experimentje. Zo had ik een tekening gemaakt (nr 226) die me deed denken aan de plaat van een bouwpakket. Dus maakte ik er een echt bouwpakket van.

Eerst vergrootte ik de tekening naar A4, printte deze uit en tekende er plakranden op. Daarna knipte ik de afzonderlijke delen uit, en ging deze één voor één aan elkaar plakken.

(tekst gaat verder na slideshow)Wat nog best lastig was, want er was natuurlijk geen bouwplan aan vooraf gegaan; het waren lukraak getekende vormen. Het bouwsel wat eruit tevoorschijn kwam, was dan ook geen perfect model. Maar het was erg leuk om te doen, en ook inspirerend genoeg om meer mee te doen, misschien.

Misschien zit jij nu thuis te niksen, en heb je ook zin om wat in elkaar te plakken?
Dan heb ik voor jou de Bouwpakket Challenge.
Download hier de tekening inclusief plakranden, die ik ook gebruikt heb (.pdf). Print deze op een A4tje, en knip het uit. Langs de randen van de tekening moet je het nog wel even rillen, zodat je de plakranden makkelijker kan vouwen.

De uitdaging zit ‘m er vooral in, dat je de tekeningdelen zelf niet mag aanpassen, dus niet alles in hapklare stukken knippen en in elkaar jassen, dat telt niet.
De plakranden mag je wel naar eigen inzicht verder inknippen als dat nodig is, bijvoorbeeld om het beter te laten passen aan een andere zijde.
Zelf heb ik ze hier en daar weggeknipt of – gesneden, als dat beter uitkwam.
En toen alles in elkaar zat, heb ik de overtollige plakranden ook weggeknipt.

Daarna hing ik de tekening op met 2 opgevouwen stukjes schilderstape. Maar je zou ‘m ook neer kunnen zetten. Of ophangen?
Ik ben benieuwd naar hoe jullie er iets van weten te maken, dus als je het leuk vindt, mail een foto, dan plaats ik die ook op de website.