KeuzeTips (2): de BoomTakHoutPoot-stijl

(in mijn neverending enthousiasme had ik aangekondigd iedere week wat keuzetips te geven, maar dat heb ik wat gedowngradeedtetetet)

Zoals jullie ongetwijfeld is opgevallen, teken ik vaak vormen met heel veel lijntjes. Ik noem het maar even de Lijntjesstijl. Binnen dat genre heb ik ook weer subgenres.
De BoomTakHoutPootstijl bijvoorbeeld, die is ontstaan toen ik eens een deel van een boomstam wilde tekenen, en bedacht dat het wel met de Lijntjesstijl zou kunnen. Ik was benieuwd hoe dat ging, en ik vond het wel geslaagd. Oordeel zelf maar, hiero een resultaat van toen:

Van de boomstam ging het naar takken, en soms werden de takken opeens poten, als van een groot insect. Nogal spinachtig. En soms doet het me ook denken aan vleermuizen, met van die wat stakerige botjes in hun vleren.
Hier dus de spinvleer, of vlinsper?

Ik vind deze poten/takken het fijnste om te tekenen, vooral ook als je ze allemaal door elkaar heen laat lopen. Wat tijdens het tekenen nog wel eens wat verwarrend kan zijn.
Verleden jaar maakte ik 1 hele grote tekening, waar ik overigens nog de achtergrond van zou willen inkleuren. Het is er nog niet van gekomen.

Ondertussen merkte ik, dat de lijntjesstijl ook goed werkt om hout te imiteren, over grotere oppervlakten. Bijvoorbeeld deze zoldertekening:

Als je deze soort tekenonderwerpen ook wel tof vindt, dan zouden de volgende Gratis Tekeningen iets voor jou kunnen zijn (er zijn er meer btw, dus kijk ook altijd even op de TekeningPagina’s via Tekeningen).