VKBlog: Dubbel Glas

Tijdens het rommelen door oudere tekeningen, kwam ik de (vele!) woordtekeningen weer tegen. Die maakte ik vanaf februari 2018, nadat ik een tijd niets had kunnen doen door ziekte.
Ik zat er toen eigenlijk wel enigszins doorheen, en wist niet meer wat ik moest doen. Dus besloot ik maar wat te gaan tekenen. Eerst waren dat simpele kringelfiguren, gaandeweg kwamen er (vooral erg boze) woorden, kreten en zinnen.
Op allerlei manieren probeerde ik die vorm te geven.
Een aantal daarvan heb ik toegevoegd aan de Gratis Tekeningen, gewoon, omdat het kan!
Gratis Tekening nr. 113 is Dubbel Glas, en dat is de titel van een gedicht dat ik lang geleden schreef. Weet niet meer precies wanneer, maar het staat in de mini-bundel Various Artists, die ik in 1997 in een kleine edoch uitverkochte editie in eigen beheer, en handgemaakt (met behulp van een kopieerapparaat) uitbracht.

(tekst gaat verder na foto)

Dubbel glas

naar binnen waar het zilver glom
zijn lippen even open
handen zoekend rond


ik kuste het raam
en het brak! Het brak!


Één vingerafdruk bleef ossewit
in zeëen van licht bestaan
helder goud en ‘s nachts
oranje DNA


ik sliep niet meer


alle lampen aan
het was dubbele maan
zijn hand daartussen
dat was nu eeuwigheid


ik zag scherp en diepte
het spoor langs tochtstrippen kroop
zijn leven loos


het mijne
precies het hart gelijk de scherven
zo de doornen ook de roos