Gratis Gezeik (1)

De Cirkelredenatie van het UWV tov mensen met een WIA uitkering:
Wij prikkelen u financieel, zodat u beter uw best gaat doen om werk te vinden.
Dus krijg je meer geldzorgen (toeslagen terug moeten betalen, dat soort shit), en nog minder energie dan je al hebt door je beperkingen, dus hoe dat je moet gaan helpen? Idunno.

Je kunt alleen parttime werken, dat is ook door het UWV zelf vastgesteld (in mijn geval 20 uur pw verdeeld over 5 dagen, met een risico dat ik regelmatig uitval).

Nu willen de meeste werkgevers geen parttime werknemers. Daarnaast is het meeste parttime werk gereserveerd voor mensen met een indicatie banenafspraak, het zg. doelgroepregister.
Ik mag niet in het doelgroepregister, zegt het UWV!, en zie dus zo het weinige parttime werk dat er is, aan mijn neus voorbijgaan.

Zelfs via gespecialiseerde uitzendburo’s waar ik ben ingeschreven, wordt er daarnaar gevraagd, en krijg ik te horen dat ik veel minder kans op werk heb zonder die indicatie.

In feite bepaalt het UWV dus, dat ik niet voor deze banen in aanmerking mag komen, en omdat ik daarvoor niet in aanmerking kom, lukt het mij niet om werk te vinden, waarvoor ik dan ook nog eens financieel voor wordt gestraft.
Inmiddels heb ik ook moeten stoppen met een training daardoor.
Top idee, UWV!

PS:

Omdat het één van de redenen was voor mij om dit GT project te beginnen, houd ik jullie hier ook op de hoogte van de/mijn laatste werk/inkomen perikelen. Gratis Gezeik dus, kort gezegd.