What about z.t. (A6 remake 1)?

Soms is het leuk een bestaand werk opnieuw te maken. Ofwel omdat ik even compleet inspiratieloos ben, geen zin heb eigenlijk in überhaupt iets (wat dan ook) en mezelf moet oppeppen om toch iets te doen, ofwel omdat ik het werk mooi vind en er trots op ben het ooit gemaakt te hebben en vind dat dat best nog wel eens wat extra aandacht mag krijgen.

Bij deze ‘z.t.’ is het laatste het geval. Ik exposeerde dit werk bij het ACEC in Apeldoorn (2020, The Big Draw) op uitnodiging van toenmalig curator, nu directeur, Jasper van der Graaf; alle werken die ik daar exposeerde waren gesneden uit en getekend op foamboard, zo ook ‘z.t.’:

Voor dit werk had ik verschillende versies van de tekening gemaakt (op papier) om te kijken wat wel en niet werkt. Uitgangspunt was een tekening van een eenzaam en vervallen schuurtje in een weids landschap (getekend naar een situatie in G.maps, 1 van mijn favoriete hangplekken). Ik stelde me voor, dat ooit de schuur in elkaar zou zijn gestort, en langzaam worden verteerd. Op de tekening is de schuur dan ook alleen nog zichtbaar in het geheugen.

Zo af en toe kom ik die schetsen weer eens tegen, zo ook afgelopen week. En dus besloot ik het opnieuw te tekenen, maar dan speciaal voor de ADNG tekeningen. Het werd nr. 604:

604. z.t. (A6 remake 1)

Dus wil je een bijzondere tekening, bestel dan deze! Of die op foamboard, maar die heeft wel een fixed prijs: € 175 (afmetingen 16 x 21 cm). Weest snel, of weest een lellebel! (of allebei)