FAQ

Staat je vraag er niet bij, mail dan naar hannahcelsius@pm.me

Wat doe je voor ons Mensen, Vrijwillig Kunstenaar?
Ik maak tekeningen, die de Mens gratis kan bestellen, als de Mens het niet kan betalen.
>> NB: verzendkosten zijn wel € 3,-. Postnl doet het namelijk niet gratis.
(Uitzondering voor mensen in Vogelbuurt en IJpleinbuurt in Amsterdam: die hoeven geen verzendkosten te betalen, want daar kan ik het zelf bij in de brievenbus doen).

En wat kost het voor Mensen die het wél kunnen betalen?
Die kunnen kiezen uit meerdere opties:
– zelf een bedrag bepalen
– het gereduceerde bedrag van € 25,- per Tekening betalen
– het gangbare tarief van € 125,- per Tekening betalen

Hoe ga je dit controllen dan?
Dat ga ik niet.
Ik ga ervan uit, dat jij zelf weet wat je kunt missen, en dat als je iets van een kunstenaar koopt, dat je dan beseft dat die niet voor noppes alles kan doen, en dat die ook diens rekeningen moet betalen, net als jij.
Voor mensen met weinig inkomen doe ik graag iets extra’s.

Waarom die verzendkosten, dan is het sowieso niet gratis?
Die verzendkosten worden vooral bepaald door Postnl, niet door mij. Ik kan niets gratis versturen.
Als je twijfels hebt hierdoor, mail anders even vantevoren naar hannahcelsius@pm.me .

Hoe bestel ik een tekening, en hoe betaal ik?
Stuur een email met de tekeningnummer (s) die je wilt, en je naam en adres waar het heen moet.
Zodra ik dat ontvangen heb, stuur ik je een email met het totaalbedrag dat je hebt aangegeven en dat ik bereken, en stuur daarin meteen ook een betaalverzoek mee. Check altijd je spam, want daar verdwijn ik regelmatig in helaas.
Zodra je dat betaald hebt, verstuur ik de Tekening(en) naar je toe, of naar het adres dat je vermeld hebt in je email.

Hoe weet ik of een tekening beschikbaar is?
Dan staat deze bij de TekeningPagina’s.
Uitzonderingen zijn de tekeningen die al besteld zijn, maar nog niet betaald of waarover nog onduidelijkheid is, daarbij staat in het onderschrift: GERESERVEERD.
Tekeningen die naar een nieuwe eigenaar zijn vertrokken, komen in het Archiefje.

Sommige tekeningen zijn niet meer zichtbaar op de site, en ook niet in het Archiefje. Waar Zijn Ze?!
Deze zijn ergens in een Takeaway = GratisTekening op locatie. De tekeningen daar worden regelmatig ververst, maar kan ook zijn dat ze zijn meegenomen (dat is de bedoeling). Uiteindelijk komen ze ooit weer op de site: ofwel in het Archiefje, of bij de TekeningenPagina’s.

Momenteel zijn ze te vinden in Sexyland.world.

Wat is het formaat van de tekeningen?
Alle tekeningen in dit project zijn A6 formaat, dat is 14,8 x 10,5 cm.

Kan je nog wat meer vertellen over die tekeningen?
De meeste tekeningen heb ik met pigment liner op BIOtop papier gemaakt, en dus alleen in zwart/wit. Maar gaandeweg ben ik ook af en toe met kleuren gaan werken, en ander papier.
Het kan er daardoor soms wel wat raar uitzien, doordat kleuren vaak net even anders worden ingescand en/of weergegeven.
Ook gebruik ik soms vervagende inkt. Als het goed is, staat dat erbij vermeld. Deze inkt kan na verloop van tijd minder fel worden. De tijd van het vervagen weet ik niet. Misschien gaat het jaren goed. Misschien ook niet. Het is een mysterie.

Is dit voor een goed doel of zo?
Ja. Mensen met weinig geld kunnen zodoende toch kunst in huis hebben, en ik hoop dat ze daar een beetje blij van worden. Degenen die wel kunnen betalen, helpen daarmee om armere mensen een beetje blij te maken, én zij sponsoren meteen mij, zodat ik dit en andere projecten kan doen.

Hoe hang ik de tekening op, er zit geeneens een lijst bij!?!!??
De Mens kan naar een lijstenmaker, of een lijstje kopen bij een leuke winkelketen, of beter nog: bij de kringloop. Zelf iets knutselen tijdens je quarantaine is ook leuk en educatief.
Maar zonder lijstje kan ook heel goed; hang het op met spelden bijvoorbeeld (het handigst gaat dat, door eerst stukjes schildertape op de muur te plakken, waar de spelden in prikken) , of maak met simpel schilderstape 2 kleine omgekeerde ‘rolletjes’ waarmee je het zo PATS tegen de muur klatst.
Tip: met museumglas in je lijst, blijft het werk beter beschermd tegen UV licht. (tekst loopt door onder foto)

Ook een goed ophangidee: met clip.


Sowieso: hang nooit je kunstwerken in direct zonlicht, dat geshine is echt funest. Voor alles! GEloOf mE nOU mAAr, want ik had een hele mooie kunststoffen blender, en die stond op een plek naast het raam, en op een dag bleek de deksel te verpulveren door het zonlicht.
En ik heb rimpels.

Hoeveel tekeningen mag ik maximaal bestellen?
Eén Gratis Tekening per adres.
Als je betaalt, mag je er echter zoveel als je wilt. Ik doe alles voor je Money.


Je hebt een uitkering, geef je dan al dat geld wel op aan het UWV?
Het UWV heeft op mijn vraag daarover, aangegeven dat ik ofwel wat ik ‘verdien’ kan opgeven bij de Belastingdienst, ofwel ik kan een overzicht van mijn kosten en baten aan hun doorgeven, aan het eind van het jaar. Omdat ik niet sta ingeschreven bij de KvK, en geen ondernemer ben (want geen ene moer verdien), heb ik ervoor gekozen het aan het UWV door te geven, dmv een overzicht van de inkomsten en uitgaven. Omdat ik in 2020 meer uitgaf dan er binnenkwam, had dit geen gevolgen voor mijn uitkering.

Ik wil je graag ondersteunen, hoe doe ik dat?
Koop mijn werk. Voor het volle tarief.
Des te meer mensen dat doen, des te meer ik daar profijt van zal hebben. En De Mensheid ook, uiteindelijk worden we er allemaal beter van: win-win-win!

Ik wil 2 tekeningen: 1 voor mijzelve, en 1 als kadootje voor een andere Mens!
Top! Als je ze allebei naar je eigen adres wilt verzonden hebben, kan dat gewoon in 1 bestelling.
Als je het kado naar een andere Mens wilt laten versturen, is het het handigst ze apart van elkaar te bestellen. Uiteraard betaal je dan wel 2x verzendkosten.

Hoe ga jij om met mijn adres- en emailgegevens?
Deze zet ik in een overzichtsbestand, met daarbij het tekeningnummer en de datum van versturen. Zodoende probeer ik misbruik te voorkomen.
Je adresgegevens gebruik ik alleen voor het versturen van de tekening naar dat adres.
Je emailadres gebruik ik alleen voor communicatie over de verzending. Na afloop van het project gooi ik alle gegevens weg.
Wil je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief, dan moet je dat expliciet vermelden in je email waarin je je bestelling doorgeeft.
Ik heb btw geen nieuwsbrief (op het moment van schrijven), kijk maar op mn Twitter of Instagram of 1 van mijn vele websites:

hannahcelsius.nl (protopretaporterportfolio)

gratistekening.nl (hiero)

groetenuitklotestad.nl (wildwriting en radiohoorspelshow in wording)


Heb je al die tekeningen wel echt zelf gemaakt? Zijn het unieke tekeningen, of allemaal uitgeprint?
De tekeningen zijn allemaal uniek, en met pigment liner getekend, lijntje voor lijntje, door mijzelf. Ze zijn gesigneerd aan de achterzijde, met jaartal en VK .. (tekeningnummer, van dit project).
Zodat – als je ze doorverkoopt – iedereen weet dat het een Gratis Tekening is en dat jij misbruik maakt van Mijn Onmetelijke Goedheid.

Ik wil graag een tekening over / met een bepaald onderwerp, maar vind die niet op je website. Kan je die voor mij maken?
Ik wil dat graag proberen, dus stuur maar een email naar hannahcelsius@pm.me . Zodra de tekening klaar is, stuur ik je een mail met een foto, dan kun je even rustig nadenken of dat is wat je zoekt. Zo niet, no hard feelings godverdomme, laat het me even weten en dan plaats ik de tekening op de site, in de hoop dat iemand anders jouw vreemde hersenspinsels in combinatie met die vreemde van mij #teamwork, wel kan waarderen.

Maak je ook gratis werk in opdracht?
Nee, natuurlijk niet. Betaal ons gewoon.