Waarom doe je dit?

De korte versie:
Omdat ik momenteel geen betaald werk heb, door meerdere beperkingen Risicogroepslid ben, en ik toch IETS voor De Mensheid wil doen, maak ik nu als Vrijwilliger tekeningen voor De Mensheid.


De langdradige versie:
Ten eerste: heb ik al sinds 2004 geen vaste baan meer gehad. Al 16 jaar lang moet ik om de haverklap weer op zoek naar werk. Talloze jobcoaches en klantmanagers hebben goed verdiend aan mijn werkloosheid. Maar ik schoot er allemaal niet veel mee op.

Sinds ik eind 2017 doodziek mijn toenmalige werkkring achter mij moest laten (don’t ask), heb ik geen betaald werk meer kunnen vinden.
Ten eerste omdat ik diverse beperkingen heb, en Welke Werkgever wil dat nou?
Ten tweede omdat ik altijd moe ben, en Welke Werkgever wil dat nou?
Ten derde omdat ik dus maar 20 uur max kan werken per week, en Welke Werkgever wil dat nou?
Blijkbaar niet veel, want zelfs banen waar ik zeer geschikt voor ben en veel ervaring mee heb, worden niet meer aan mij toebedeeld.
Jammer hoor.

Al vanaf het begin in 2018, terwijl ik nog regelmatig kotsmisselijke buien met allerhande vervelendheden had, moest en zou ik van het UWV vrijwilligerswerk gaan zoeken.
Dat was ik toen niet met ze eens – kotszieke vrijwilligers kunnen hun afspraken namelijk niet nakomen, dat is niet leuk – maar goed, zoeken kan, dus ik zocht. Ik vond niets.

In 2019 vond ik dan wel iets, wat wel in mijn straatje van eigenaardigheden, ervaringen en kennis past, en deed zo een leuke klus voor het Geheugen van Oost: heel veel foto’s scannen en uploaden naar hun website.

Maar dat is nu alweer een tijdje klaar, en verder vind ik niet echt iets dat bij mij past. Ondertussen wil het UWV nog steeds erg graag dat ik iets goeds voor De Mensheid doe, en want dus en zo meer is dat ook weer goed voor mezelf en ja want ooo jee. Oja, en STRUCTUUR, als je werkt krijg je vanzelf STRUCTUUR. Niet dat ik die niet had al. Maar ze weten niet wat ze anders moeten zeggen.
Dus.
Heb ik m’n eigen vrijwilligerswerk maar bedacht.